← vissza

Nokedli

Nokedli vagyok, vérbeli tanyasi udvarból származó vegyes felvágott, de az bizonyos, hogy szálkás szőrű tacskó volt az őseim között. Szüleim málnatermesztő család birtokát őrzik, így én is jól beletanultam a házőrzés folyamatába, mindezek mellett viszont – bár elsőre talán kissé ellentmondásosnak hangzik-, már a nagymamám is gyerekszeretetéről volt ismeretes. Azt is eltűrte, hogy a család legkisebb tagja megharapja a farkát.
Ilyen jó felmenőkkel vétek lett volna otthagyni és jött is egy hölgy, aki gyermekeknek tart bábelőadásokat. Főnyeremény, egymásnak teremtődtünk!
Hamar bizonyítottam, hogy a vér nem válik vízzé, a gyermekeket én is imádom, szívesen dolgozom velük és még a gazdira is hallgatok. Oké, tacskó természetem néha kicsit megvicceli, mivel nagyon szeretek rohangálni, gazdi azonban még erre is talált megoldást: agility edzésekre visz!
Imádom, szó szerint robbanok a pályán és mindig nagyon megdicsérnek, hogy a gyorsaságomat hihetetlen figyelemmel párosítom, amit általában nehéz összeegyeztetnie a kutyakollégáknak. Én azonban pontosan tudom, hogy különleges vagyok.
Nem véletlen tehát, hogy terápiás vizsgát is sikerült letennünk és ott is megemlítették, mennyire nekem találták ki ezt a szakmát, az ő szavaikkal élve valósággal szétesek a csóválástól, ha már meglátom a gyermekcsoportokat.
Gazdival főképp táborokban szoktunk tevékenykedni, ott nagyon nagy sikerem van és bírom is az egész napos gyűrődést, de gazdi gőzerővel dolgozik azon, hogy a „bábos programjába” is bekerülhessek valahogy, mint (fő)szereplő.

Elérhetőségem a gazdinál: nillatit@gmail.com

SAMSUNG CSC