← vissza

Fazekas Emese

2003-ban, az első border colliemnak köszönhetően ismerkedtem meg az agilityvel és a dog-dancinggel, ezekben a sportokban versenyzek a mai napig is, illetve az utóbbi sportban bíróként is tevékenykedek.
2015-ben tanítói diplomát szereztem, pedagógusként dolgozom, elsősorban angol nyelv tanításával foglalkozom. Pályám kezdetétől fontos volt számomra, hogy az óráimon minél változatosabb, gyermekközpontú módszereket használjak, de egészen a Kutyával egy mosolyért alapítvány által 2018 márciusában az iskolánkban tartott programig nem gondoltam arra, hogy életem két meghatározó szenvedélyét valamilyen módon összehozzam. Bár korábban is hallottam a terápiás kutyákról, ezen az alkalmon vált számomra világossá, hogy egy-egy egyszerűnek tűnő, kutyával asszisztált feladatnak milyen sokrétű fejlesztő hatása lehet.
Szerencsére a kutyám, Pippa, nem csak kiváló agilitys kutya (A3-as szinten versenyez), de emberszeretete, kiegyensúlyozottsága révén úgy gondoltam kifejezetten alkalmas lenne terápiás feladatokra is, ezért rögtön felvettem a kapcsolatot Dr. Juharos Ágotával.
Az ő segítségével 2018 májusában sikeres terápiás alkalmassági, októberében pedig terápiás alkalmazói vizsgát tettünk, így Pippa hivatalosan is a kollégámmá vált. 2018-ban az alapítvány által tartott „Kutya, mint segédtanár” c. pedagógus továbbképzésen is részt vettem, és az ott elsajátított módszereket szeretném a saját munkám részévé tenni. A terápiás munkábanazt tapasztalatom, hogy egy kutya már a megjelenésével is mosolyt csal a gyerekek arcára.
Elérhetőségem: iceblazerkennel@gmail.com