Magunkról

Véletlenek márpedig nincsenek.
Egy időben mindig akkor kattintottunk valamelyik TV csatornára, amikor a kutyák és az ember fantasztikus kapcsolatáról volt szó. Vakvezető kutya, mozgás sérültet segítő, villanyt kapcsolgató, ajtót nyitogató, kosarat cipelő kutyák, epilepsziás rohamot- vércukorszint rendellenességet jelző kutya, a rák-betegséget  „kiszagoló” ebek……..és a terápiás kutyák

Ezt a fantasztikus dolgot jó lenne kipróbálni, jó lenne evvel foglalkozni, tudjuk rengeteg gyereknek, felnőttnek lehetne így segíteni a környezetünkben is.
Beszélgettünk róla, aztán elhatároztuk, hogy a saját két jól képzett kutyánkkal megpróbáljuk.
Utánanéztünk, érdeklődtünk és Rékával, Csabival, Móczyval és Bömbivel belekezdtünk a felkészülésbe.

A sikeres vizsga után elmentünk 2011. június 3-án Székesfehérvárra a „Kutyás Terápia, mint (gyógy)pedagógiai módszer” Országos kongresszusra. Meghallgattuk a tapasztalt kutyás-pedagógusokat és a több éves tapasztalattal bíró egyesületek munkáiról szóló előadásokat.

Meggyőztek bennünket, hogy ez a munka nehéz, de csodálatos és amennyit tudunk adni ezzel a rászorulóknak, legalább annyit, de inkább többet kapunk vissza tőlük szeretetben, ragaszkodásban.

Kecskeméten akkor még  nem volt kutyás terápiás szervezet. Miután elkezdtünk dolgozni a  gyerekekkel és a pedagógusokkal, rövid időn belül kiderült, hogy ez az amit szeretnénk. Egyre többen érdeklődtek, jelentkeztek, hogy szeretnének csatlakozni a csapatunkhoz. Nagyon sok “jó ember” segíti azóta is munkánkat – és ez sem lehet véletlen.

Ezért alapítottuk a KUTYÁVAL EGY MOSOLYÉRT ALAPÍTVÁNYT és próbáljuk megszervezni, megteremteni a hosszú távú terápiás munka feltételeit minél több felvezető-kutya párosnak, és így minél több gyerek és felnőtt számára elérhetővé tenni ezt a lehetőséget.

reka_alairas_atlatszo

Nagy-Juharos Réka

agota_alairas_atlatszo

Dr. Juharos Ágota

kuratórium elnöke

kuratórium titkára