← vissza

Bódog Erika

Bodog Erika1996 óta dolgozom gyógypedagógusként tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott és autizmussal élő gyermekek között.
A kutyás terápia már régóta érdekelt, sokat olvastam róla, de nem volt lehetőségem saját kutya képzésére. 2013-ban intézményünkben lehetőség nyílt egy pályázatnak köszönhetően kutyás terápia alkalmazására. Amikor feltették a kérdést, hogy ki szeretne az osztályában kutyás terápiát elsőként tettem fel a kezem. Ekkor ismertem meg Dr. Juharos Ágotát és csapatát. Osztályomba Farkas Andi és Bobi, majd Korsós Mónika és Berci járt segíteni. Nagy segítség volt számomra, mert akkor vettem át a harmadikos osztályt új osztályfőnökként. Fantasztikus volt, ahogyan a kutyás terápia hatott osztályom tanulóira, igazi osztályközösséggé kovácsolódtak és hatalmas fejlődést tapasztaltunk az év végi felméréseknél is.
Nagyon örültem, amikor lehetőséget kaptam, hogy saját terápiás kutyám legyen.
A lehetőség felmerülése után hamarosan örökbe fogadtuk Napóleont, aki a család egész életét megváltoztatta. Udvart nagyobbítottunk, időbeosztást módosítottunk, összecsiszolódtunk, gyermekeimet is megtanította türelemre és az állatokról való gondoskodásra, Napóleon családtaggá vált. Ágotáék sokat segítettek abban, hogy együttműködő páros legyünk, hiszen teljesen amatőrként vágtam bele a „kutyázásba”. Nem csak Napóleont, de magamat is meg kellett ismernem ahhoz, hogy sikeresen levizsgázhassunk.

Fantasztikus érzés számomra az alapítvány tagjai közé tartozni és önkéntesként a kutyás terápiát népszerűsíteni. Minden egyes foglalkozás egy csoda. Csodálatos látni a kutyák és a gyermekek közötti feltétel nélküli szeretetet, a felhőtlen mosolyt a gyermekek arcán, hallani a nem beszélő gyermek első szavát, ami a kutyának szóló titkos suttogás.
„Amikor Napóleon itt van minden jó és boldog vagyok” (K. G.)
Elérhetőségem: bodogera@gmail.com

Napoleon munkaban