Támogatás – 1%

Név: Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány
Cím: 6000 Kecskemét, Petur bán u 2/a
Adószám: 18279166-1-03
Számlaszám: 11732002-20401135  (OTP BANK)
IBAN: HU72 1173 2002 2040 1135 0000 0000
BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB
Megyei Nyt. szám: 230; Pk.60.156/2011

Rendelkező nyilatkozat a befizetett adó egy százalékáről

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzék az összevont adóalap utáni a kedvezmények levonása után fennmaradó befizetett adójának 1%-ról, az Ön által megjelölt társadalmi szervezet, alapítvány vagy a törvényben megjelölt nemzeti közintézmény javára.
A Kutyás Terápia céljára alapított Alapítványt a cégbíróság (Pk.60.156/2011, Megyei Nyt.sz.:230 ) jegyezte be KUTYÁVAL EGY MOSOLYÉRT ALAPÍTVÁNY néven.
Közhasznú alapítványunk célja, hogy a befizetett adó 1%-át, valamint az adományként az alapítvány javára befizetett összegeket a kutyás terápia minél szélesebb körben való elterjesztésére, színvonalának emelésére fordítsa, az állat asszisztált terápia ezen formáját minél több gyermek fejlesztéséhez elérhetővé tegye.

Pszichológusok, etológusok megfigyelték és tanulmányozták, hogy a kutya és más házi állatok hozzásegíthetik az embereket életminőségük javításához, egészségük helyreállításához. A terápiás kutyák alkalmazása jótékonyan hat a gyermekek érzelmi fejlődésére. A kutya segítségével könnyebben alakítható ki személyes kapcsolat olyan emberekkel is, akik bizonyos betegségek miatt nehezebben lépnek kapcsolatba embertársaikkal vagy akár a terápiás szakemberrel.

2011 óta vizsgázott kutya-felvezető párosaink rendszeresen tartanak pedagógusokkal együttműködve fejlesztő órákat Speciális Iskolák óvodásainak, kisiskolás gyermekeinek, autista tagozat tanulóinak, a gyermekotthon bentlakóinak.
Normál iskolákban bevezetett iskola programunkkal nem csak élményszerűen sajátítják el a gyerekek az ismereteket, de mód nyílik a környezetvédelemre, állatvédelemre, felelős állattartásra, a segítő kutyák munkájának megismertetése révén a fogyatékossággal élőkkel szembeni toleranciára, elfogadásra nevelésre is.
A rendszeres kutyás órák során lehetőség van a sajátos nevelési igényű gyermekek felzárkóztatására egy olyan módszerrel, amivel a feltétel nélküli elfogadást az egymás iránti tolerancia-, az irányító szerep gyakorlását és a kutya megkülönböztetés nélküli szeretetét használhatjuk fel.
A kutyával való közös tanulás, a képesség fejlesztő közös játék alkalmas az osztályközösség formálására, fejleszti és erősíti az integrációt.

Idősek otthonában próbáljuk szebbé tenni a lakók napjait.

2013 óta kórházi betegeket látogatunk rendszeresen, hogy segítsük a gyógyulásukat hisz a kutyás terápia bizonyítottan alkalmas a betegségekkel kapcsolatos depresszio oldására és a fájdalom csökkentésére.

Ha céljainkkal egyetért, tisztelettel kérjük Önt, hogy adójának 1%-ával illetve egyéb jellegű támogatásával segítse munkánkat.

Köszönettel:

Az alapítványunk Önkéntesei nevében

reka_alairas_atlatszo

Nagy-Juharos Réka

agota_alairas_atlatszo

Dr. Juharos Ágota

kuratórium elnöke

kuratórium titkára

Rendelkező nyilatkozat a befizetett adó egy százalékáról