On line sajtóban

2022.10.04. Police.hu – A felelős állattartás jegyében

A Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány önkéntese egy terápiás négylábú segítségével mutatta be a gyerekeknek hogyan gondolkodik és viselkedik egy jó gazdi.

Az Állatok Világnapja alkalmából rendhagyó előadást tartott a Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere a szolnoki Szegő Gábor Általános Iskola harmadik osztályos diákjainak. Ecseki-Kolonics Eufrozina r. főhadnagy a gyerekek nyelvén röviden összefoglalta a világnap jelentőségét, beszélt arról, mi minősül állatkínzásnak és miként viselkedik egy felelős állattartó. Ezt követően a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztályának vezetője, Dr. Széphalmi Éva egy másik aspektusból világított rá a gyerekeknek a felelős állattartás fontosságára.

A gyerekek nagy örömére Zete, a 7 éves terápiás- és személysegítő labrador-retriever következett. A diákok játékos feladatokon keresztül, a kutya segítségével szereztek élményekkel teli tudást többek között arról, hogy milyen különböző feladatokra tanítható meg egy állat, és mi mindenben tud segíteni a gazdájának.