cropped-dogs_for_a_smile_red_outline-01.png
E-media

05. 10. 2021. Hírös.hu – Exatlon physical education class at the Magyar Ilona school

Exatlonos kiképzést kaptak ma délelőtt a Magyar Ilona Általános Iskola 4. b osztályának tanulói Virág Andrásnak, az extrém sportvetélkedő bajnokának köszönhetően. A világkupagyőztes, négyszeres magyar bajnok karatés akadálypályán versenyeztette meg a gyerekeket, ők pedig megmutatták neki, mi mindent tanultak a terápiás kutyusokkal.

Exatlon pályává változott a Magyar Ilona Általános Iskola tornaterme ma (kedden) délelőtt. Virág András, az Exatlon Hungary Bajnokok csapatának tagja jött el a gyerekekhez Füleki Anita tanító meghívására. Az iskola egykori diákja, aki világkupagyőztes, Európa-bajnoki bronzérmes és négyszeres magyar bajnok karatés, különleges akadálypályát alakított ki az extrém testnevelésórára. A verseny előtt pedig megosztotta a diákokkal azt is, hogyan válhatnak ők is bajnokokká.

– Ne figyelj a másikra! Csak saját magaddal kell versenyezned! – biztatta az öt csapat tagjait András, majd elindult az ügyességi verseny.

A gyerekek figyelmére is nagy szükség volt a bonyolult akadálypálya teljesítéséhez. Bukfenc, négyütemű fekvőtámasz, kúszás és célba dobás is szerepelt a feladatok között. A kis bajnokok mindent beleadtak, közben a többiek hangos szurkolással lelkesítették őket.

A különleges tesiórán részt vett Borsos Andrea, a Kutyával egy Mosolyért Alapítvány önkéntese, két terápiás kutyájával, Dzsemivel és Mirivel. Ők gyakori látogatói az iskolának, hetente segítik a gyerekeket a tanulásban a sakkos magyaróráikon. Most megmutathatták a diákok, hogyan teljesítik az akadálypályát négylábú barátaik. Ezzel még az Exatlon bajnokát is sikerült meglepniük.