On line sajtóban

2019. 12. 14. Halasmédia – Terápiás kutyus járt a kórházban

Nagy sikere volt Macinak a terápiás kutyának. Cukorbeteg gyerekek és szüleik kaptak meghívást egy karácsony előtti összejövetelre a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházba. A sok hasznos információ mellett érkezett egy négylábú meglepetés is, Maci a terápiás kutya. A halasi kórház nyitott az újdonságokra, így elképzelhető, hogy a jövőben a barátságos eb rendszeres vendég lesz az egészségügyi intézményben.
Még gyógyulni is könnyebb egy játékos kutyus mellett. Maci, a bichon havanese elbűvölte a gyerekeket a halasi kórházban. A gazdájával Horváth Eszter pedagógussal, a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány tagjával túl vannak egy kiképzésen és már egy éve járnak be az alsó tagozatos diákok óráira a Felsővárosi Általános Iskolában. Maci már a puszta jelenlétével sokat segít a gyerekeknek, vele könnyebb a tanulás, oldottabb a hangulat, elmúlnak a félelmek.
Maci most a kórházban is sikeresen bemutatkozott. A terápiás kutyával elsőként cukorbeteg gyerekeknek tartottak foglalkozást. Maci és gazdája közös játékba vonták be a gyerekeket. Pár pillanat alatt azok is megbarátkoztak vele, akik előzőleg tartottak tőle.
A halasi kórház nyitott az újdonságokra, így kíváncsian várták a terápiás kutya érkezését tudtuk meg Dr. Ördögh Csaba orvosigazgatótól és Dittmayer Péter ápolási igazgatótól. Több kórházban már dolgoznak terápiás kutyák és bizonyított a kedvező hatásuk – fűzték hozzá.
Állatterápiával kapcsolatban már több megkeresést is kapott az egészségügyi intézmény, például egy póni is rendelkezésre állt volna, ám az épület adottságai miatt az ebek mellett döntöttek.
A kórházban a gyermekosztály vezetőjével még kidolgozzák a feltételeket és elképzelhető, hogy a jövőben Maci a terápiás kutya és gazdája rendszeres vendégek lesznek az intézményben és a gyermekosztályon.