cropped-dogs_for_a_smile_red_outline-01.png
E-media, Print media

14. 10. 2019. BAON.HU, Petőfi Népe – Bobi and the garden work

Rendhagyó környezetismereti órán vettek részt hétfőn a kecskeméti Magyar Ilonás negyedikesek a Kocsis középiskola tangazdaságában. Az óráról nem hiányozhatott Bobi kutya sem, aki immár negyedik éve tanul együtt a diákokkal.

Nyolc évvel ezelőtt indult útjára a terápiás kutyákkal való tanítás a hírös városban, a Magyar Ilona Általános Iskolában. Sikerét mutatja, hogy azóta is folyamatos a kutyás oktatás, sőt már több helyi iskolában is alkalmazzák a tantervben. A Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány munkatársai és terápiás kutyái több szempontból segítik a tanítást. A diákok ismereteket szereznek a felelős állattartásról, kutya tanításáról, a kutyatartással kapcsolatos örömökről, feladatokról, a kutyával kapcsolatos helyes viselkedésről.

A Magyar Ilona iskola 4/b osztálya negyedik éve tanul együtt Bobi terápiás kutyával, akit gazdája Farkas Andrea kísér el mindig az adott órára. Bobi kilencéves kan keverék. Nagyon kedves, szelíd és okos kutya, aki immár nyolcadik éve dolgozik terápiás kutyaként. A gyerekek imádják.