Írott sajtóban, On line sajtóban

2019. 05. 03. BAON.HU, Petőfi Népe – Terápiás kutyák jártak a népkonyhán

Pilla és Rozi terápiás kutya vendégeskedett pénteken a kecskeméti Wojtyla Barátság Központban. A népkonyhára járó szegényeknek különleges élményben lehetett részük: élőben láthatták, hogy viselkedik egy vizsgázott terápiás kutya és egy tanuló.

Terápiás kutyák nem először látogattak el a népkonyhára, ahol ismét nagy örömmel fogadták a kedves négylábúakat. A Kutyával Egy Mosolyért Alapítványt vezetője, dr. Juharos Ágota radiológus főorvos és a növendék Springer spániel, Rozi, valamint Frigyesi Tünde, a színház rendezőasszisztense és a vizsgázott tacskó-vizsla mix, Pilla képviselte.

Juharos Ágota elmondta: két év kemény munkája otthon és kutyaiskolában, hogy egy kutyus terápiás vizsgát tegyen. A bemutatók során jól látszott, hogy milyen fegyelmezett Pilla, míg Rozi még játékos, a figyelme kevésbé kitartó. Hozzátette: egy kutya, vagy bármilyen más házi kedvenc nagyban hozzájárul a gazdi egészségéhez és kedélyéhez. A terápiás kutyákkal ők maguk is járnak beteg gyerekekhez, felnőttekhez, de emellett a város 28 általános iskolai osztályában is segítik a tanítást.