cropped-dogs_for_a_smile_red_outline-01.png
E-media, Print media

02. 04. 2019. BAON.HU, PETŐFI NÉPE – Therapy dogs presents how to travel in safety

Terápiás kutyákkal mutatták be a kecskeméti Magyar Ilonás kisdiákoknak, hogyan kell biztonságosan közlekedni kedvenc négylábújukkal. Füge és Iorek örömmel vett részt a nem mindennapi tanórán.

Füleki Anita és Szénási-Mata Ágnes tanítópáros évek óta sikerrel alkalmazza a terápiás kutyával való tanítást a Magyar Ilona Általános Iskolában. A diákokhoz, ebben a tanévben az 1/B osztályosokhoz, minden héten egyszer ellátogat Vacsiközi Füge, a kis yorkshire terrier kutya és gazdája, Borsos Andrea, a Kutyával egy mosolyért alapítvány munkatársa. A gyerekek így játékosan ismerkednek meg a kutyákkal, a kutyatartás szabályaival, a felelős állattartással. Ezúttal a szabályos kutyaszállításról tanultak, külső helyszínen, a kecskeméti Mazda Dakó márkakereskedésben. Füge vendéget is hívott: Ioreket, a hároméves husky terápiás kutyát, aki gazdája, Kiss-Tóth Zoltánné Marika kíséretében érkezett meg.

Elsőként Gyapjasné Szalai Andrea címzetes rendőr őrnagy, a Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztályának főelőadója tartott rövid előadást a biztonságos közlekedésről. A program egyik leglátványosabb része az volt, amikor Füge és Iorek segítségével Balla István, a Mazda értékesítési vezetője a gazdikkal közösen prezentálta, hogyan lehet biztonságosan utaztatni a négylábúakat, akár a kocsi hátsó ülésein, akár kennelben a csomagtérben. Ehhez kapcsolódóan a Fressnapf-Hungária Kft. kecskeméti áruházának munkatársa további eszközöket is bemutatott, például speciális zárral ellátott boxokat, biztonsági öveket, speciális hámokat, biztonsági hálókat, üléstakarókat, utazáshoz alkalmas itatókat, etetőket. Hangsúlyozta: fontos, hogy a kutyák és macskák is biztonságosan utazzanak, nehogy megsérüljenek, vagy zavarják a sofőrt a vezetésben.

Az újságcikk nagyításához kattintson a képekre!