cropped-dogs_for_a_smile_red_outline-01.png
E-media

02. 04. 2019. Hírös.hu – “Safe transporting” performance for students

Rendhagyó órán vettek részt a Magyar Ilona Általános Iskola első osztályos tanulói kedden délelőtt. A biztonságos közlekedésről tanultak a gyerekek, két terápiás kutyus segítségével pedig a négylábúak szállításának szabályaival is megismerkedhettek.

A legtöbb elsős már ismeri a biztonságos közlekedés alapjait. Azonban nem lehet eléggé hangsúlyozni a megfelelő biztonsági intézkedések fontosságát. A Magyar Ilona elsősei ma egy autókereskedésben ismerkedhettek meg az alapvető szabályokkal.

-Mi minden héten járunk a Magyar Ilona Általános Iskolába, és a gyerekeket szoktuk vinni különböző látogatásokra. Innen jött az ötlet, hogy jöjjünk el egy ilyen bemutatóra.  Sok gyerek még nem is volt autókereskedésen, ahol új autókat árulnak, de nem is ez volt a lényege az egésznek, hanem a biztonságos közlekedés a gyerekekkel és a kutyákkal – mesélte Borsos Andrea, a Kutyával egy Mosolyért Alapítvány kutyás felvezetője.

A rendőrség előadásán elhangzott minden fontos információ az utazással kapcsolatban: hogy mindig kötelező a biztonsági öv, hány centiméterig kell a gyerekülést használni, és mikortól ülhet valaki az elöl. A diákok azt is megtudhatták, hogyan lehet autóban szállítani négylábú barátainkat. Sokszor találkozhatunk az utcán olyan kutyákkal, akik az anyósülésről pislognak ránk, azonban ez nem igazán biztonságos módja a közlekedésnek.

– Ami nagyon fontos, hogy a kutyák, cicák szállítását csak a csomagtartóban illetve a hátsó ülésen végezzük. A gazdik ölében vagy az első ülésen tilos a kutyáknak utazni. Nagyon-nagyon balesetveszélyes, és rengeteg problémát tud okozni, hogyha ölbe utaztatjuk a kutyusokat. Az állatnak  sem jó, illetve a gazdi sem tud a forgalomra figyelni – mondta Horváth Norbert, az egyik állatáruház műszakvezetője.

A rendhagyó órán a kicsik sok mindent tanultak a biztonságos közlekedésről és a felelős állattartásról, miközben láthatóan remekül érezték magukat.