On line sajtóban

2018. 06. 04. Hírös.hu – Pótgyereknap a kórház gyermekosztályán

A Leskowsky Hangszergyűjtemény zenés játékkal, a Ciróka Bábszínház Létrameséjével, a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány pedig Fügével és másik két kiskutyával próbálta szebbé varázsolni a Bács-Kiskun Megyei Kórház pótgyermeknapját. A kórház célja, hogy színesebbé tegyék a kicsik mindennapjait.

A Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány pedig Fügével, és két másik társával vonult a kórház udvarára.

– Itt a kórházban a kutyás terápia célja, hogy a gyermekeknek szebbé tegyük a napjaikat, a stresszt kicsit oldjuk. Ha bejön egy élőlény, esetleg egy pici szőrös kutyus a kórházba, akkor valószínű, hogy picit elfelejtik a fájdalmukat, és a kezeléseket is könnyebben veszik – mondta Borsos Andrea, kutyás felvezető.

Dr. Tálosi Gyula, a Csecsemő-és Gyermekosztály vezető főorvosa oklevelekkel köszönte meg a mai napon jelen lévő három szervezet folyamatos önkéntes munkáját. Természetesen nem csupán gyermeknap alkalmával szeretnék megkönnyíteni a kis betegek helyzetét. A mindennapokban is próbálnak minél inkább a kicsik kedvében járni, és a kórházban töltött időt szebbé tenni. Az igyekezet pedig meghozta gyümölcsét: családbaráttá nyilvánították az intézményt.

A gyerkőcök lekváros tekerccsel kezeikben térhettek vissza kórtermeikbe.