On line sajtóban

2017.03.27. Híros.hu -Kölcsön kutya program

Elindult a „kölcsönkutya program”

 2017.03.27. 09:00 

 

Több generációnak és állatszerető embernek nyújt színes, hangulatos családi programot és tanulási lehetőséget, a szombaton Kisfáiban indult program.

A Kutyával Egy Mosolyért alapítvány új kezdeményezése, már nem csak a terápiás kutyák képzését és a velük folytatott intézményekben folytatott munkát, hanem szórakozási, tanulási lehetőséget is biztosít az érdeklődőknek.

17505019_1268916349811329_3948475285117285844_o

Ez a program azoknak szól, korosztálytól függetlenül, akik nagyon szeretik a kutyákat, de nem tarthatnak otthon, illetve azoknak, akik a saját kutyájuknak szeretnének intenzív tanulási és mozgáslehetőséget biztosítani. Lényegében, ez egy hobby agility, amelyből akár terápiás képzés is kialakulhat. A Kisfái Kutyakiképző és Sportegyesület biztosítja a területet az alapítvány részére, amely a sportegyesület iskolájától mintegy kétszáz méterre található, egy csodálatos, szépen felújított, teljesen új akadályokkal, agility pályával és kiképzőkkel.

Akik kutya nélkül érkeznek, „kölcsön” kapnak egy-egy vizsgázott terápiás kutyust, akik már csak a jellemük miatt is teljes biztonsággal kezelhetők. Így a legkisebb gyerekekre sem jelentenek veszélyt, ismerik a feladatokat és rendkívüli együttes játékot és tanulást tesznek lehetővé.

Akik a saját kutyusukkal szeretnének részt venni a programban, ők először a kutyakiképző iskolában ismerkednek meg az alapengedelmességi feladatokkal és ezt követően tudnak csatlakoznia csoporthoz, ahol további képzést kapnak. A program lehetőséget biztosít mozgássérültek, fogyatékkal élők részére is, hiszen a terápiás kutyák alapvetően az ő segítésükre vannak kiképezve.

A tervek szerint, minden szombaton lesz képzés, igazodva a kutyaiskola kezdési időpontjához, egy óra eltéréssel.

Ezen a csodálatos napsütéses tavaszi napon megtapasztalhattunk egy olyan élményt, amely teljes kikapcsolódást jelentett családok, gyerekek, kutyák és gazdák számára.  A kutyák összehozzák az embereket, a tanulás mellett kiváló hangulatot tudnak teremteni. Kellő komolysággal, de nagyon vidám hangulatban telt el ez a nap.

Néhány felvételt teszünk közzé a szombati napról. Amennyiben a teljes sorozatot látni szeretnék, azt a következő link alatt, vagy a Kisfái Kutyakiképző Sport Egyesület facebook oldalán találhatják meg:

https://www.facebook.com/Gesztenye-390634600972846/

Hamar György

Leave A Comment