alapitvany_logo

Sok-sok mosolyt csalni az emberek arcára,  ezzel a mi lelkünk is

csak egyre jobban gazdagodik.

A Kutyás Terápia céljára alapított Alapítványt a cégbíróság (Pk.60.156/2011, Megyei Nyt.sz.:230 ) jegyezte be KUTYÁVAL EGY MOSOLYÉRT ALAPÍTVÁNY néven. Közhasznú alapítványunk célja, a kutyás terápiát minél szélesebb körben elterjeszteni, az állatasszisztált terápia ezen formáját minél több gyermek fejlesztéséhez elérhetővé tenni, a pszichésen vagy fizikailag hátrányos helyzetű emberek állapotának, életminőségét javítani a segítő kutyák szerepének felhasználásával.

Pszichológusok, etológusok megfigyelték és tanulmányozták, hogy a kutya és más házi állatok hozzásegíthetik az embereket életminőségük javításához, egészségük helyreállításához.

A terápiás kutyák alkalmazása jótékonyan hat a gyermekek érzelmi fejlődésére. A kutya segítségével könnyebben alakítható ki személyes kapcsolat olyan emberekkel is, akik bizonyos betegségek miatt nehezebben lépnek kapcsolatba embertársaikkal vagy akár a terápiás szakemberrel.

2011 óta a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány vizsgázott kutya-felvezető párosai rendszeresen tartanak pedagógusokkal együttműködve fejlesztő órákat Speciális Iskolákban, segítjük kisiskolások tanulását, egészséges és beteg gyerekeknek tartunk kutyás foglalkozásokat, kórházi betegek gyógyulását segítjük, idősek napjait tesszük vidámabbá.

Szeretnénk megszervezni, megteremteni a hosszú távú terápiás munka feltételeit minél több felvezető-kutya párosnak, és így minél több gyerek és felnőtt számára elérhetővé tenni ezt a lehetőséget.

reka_alairas_atlatszo

Nagy-Juharos Réka

agota_alairas_atlatszo

Dr. Juharos Ágota

kuratórium elnöke

kuratórium titkára